TARINAA TILALTA

Kaunismäen tilalla jo neljäs sukupolvi

Kaunismäen tila sijaitsee Satakunnassa, Eurassa. Tarkalleen tila on Sorkkisten kylässä - Vallinkulmalla kuten vanha kansa alueen muistaa. Matkaa Euran keskustaan on noin 12 km. Tila sijaitsee luonnon rauhassa, peltoaukean ja metsän reunalla.

Kaunismäen paikka on ollut asuttu 1880-luvulta asti. Pienestä 5 hehtaarin tilasta se on kasvanut jo lähes 200 hehtaarin tilaksi ja laajentamissuunnitelmia on jatkossakin.

Kaunismäen tila on muutamia vuosia lukuun ottamatta ollut saman suvun hallussa tilan perustamisesta lähtien, jo 130 vuotta.

Vuodesta 2002 lähtien tilaa on isännöinyt suvun neljäs sukupolvi, Jari ja Minna Laine perheineen.
Jari ja Minna työskentelevät molemmat tilalla täyspäiväisesti. Mansikanpoimintaan palkataan vuosittain toistakymmentä lähiseudun nuorta.

Kotitilan aamut alkavat kukonlauluun. Kaunismäen tilalla on kukkoja useampikin. Kanalassa kuopsuttaa maatiaiskanoja. Pihapiirissä vilistää lisäksi kissoja ja suomenpystykorva, Nasse.

Kaunismäen tilan pelloilla kasvaa mansikan lisäksi vuosittain viljaa ja öljykasveja. Pääasiallisesti viljellään rehu- ja mallasohraa, leipävehnää, kauraa, myllyruista sekä rapsia.

Viljelemme myös kuminaa. Suomalainen kumina on maailmalla hyvin arvostettua sen maun ja aromin vuoksi. Jäljittelemätön maku syntyy Suomen pitkän valoisan ajanjakson ansiosta.

Metsää tilalla on noin 120 hehtaaria.

Galleria

Kuvia maatilan elämästä

KAUNISMÄEN TILA
Minna ja Jari Laine
Vaaniintie 420
27510 EURA

Y-tunnus 1321230-1

SEURAA MEITÄ